Gruppträning

Bodycombat

Ett fartfyllt konditionspass med olika rörelser inspirerade av kampsport som karate, boxning, taekwondo, muay thai och tai chi. Kraftfulla rörelser där du övar på att slå, sparka och kämpa dig till en överlägsen kondition genom att enbart använda din kroppsvikt.

Bodypump

Med hjälp av skivstång och vikter jobbar vi igenom hela kroppen. Du väljer själv hur hårt du vill jobba.

Våra instruktörer hjälper dig att hitta rätt vikt för de olika övningar och ger dig tekniktips. Du tränar uthållighet och styrka.

Bodystep

Konditionsträning på stepup bräda. Förbrukar massor med kalorier och förbättrar din koordination.

Gör dig starkare i rygg och mage. Förbättrar hållfastigheten i ditt skelett och ditt hjärt- och lungkapacitet.

Grit

LES MILLS GRIT™ SERIES är för dig som vill ta din träning och dina resultat till nästa nivå.

Det här är träningen för dig när du vill få extra motivation för att kunna tänja på dina fysiska gränser. Om du har som mål att gå ner i vikt eller på annat sätt nå nya mål med din träning. Eller helt enkelt vill driva upp intensiteten i din träning. Serien är indelad i tre delar:

GRIT Strength är en 30 min högintensiv intervallträning för dig som redan är vältränad. Passet är designat för att bygga upp din muskelstyrka där du använder skivstång, viktplatta och steplåda för att öka träningseffekten. Musik och rörelser ger dig effektiv träning som förbättrar din syreupptagning, styrka och uthållighet. Prestera fortare på en högre nivå.

GRIT Plyo är en 30 min högintensiv intervallträning för dig som redan är vältränad. Passet är uppbyggt av rörelser som ökar din spänst där du använder en steplåda och ibland även en viktplatta för att öka intensiteten och belastningen. Drivande musik får dig att ta din träning till en ny nivå. Bli starkare, snabbare och mer explosiv.
  
GRIT™ CARDIO för att maximera din förbränning. Den kräver ingen utrustning utan du använder i stället din egen kroppsvikt och tränar högintensivt för att förbättra din kondition. Den unika sammansättningen av rörelser ger dig en hög energiförbrukning som fortsätter efter att passet är slut. Det är vetenskapligt bevisat att GRIT™ CARDIO levererar snabba resultat, förbättrar din kondition och fysik samt förbränning

Kettlebell

Kettlebellträning är en typ av Coreträning

När du tränar med kettlebells är stabilitet kring bålen och höften det centrala vid utförandet av övningarna samtidigt som du stärker och bygger muskler.

Koordination av svingen är central när du tränar med kettlebells. Kombinerar du dessutom träningen med intensiv träning i övningarna får du tillgång till det bästa av två världar - styrka och kondition. Passet är både styrke- och konditionsmässigt utmanande.

Ett träningspass med kettlebells innehåller ett flertal övningar som du upprepar i ett antal set och repetitioner. Du tränar efter din egen förmåga och bestämmer själv takt, intensitet och antal set och repetitioner.

Lesmills core

Baserat på banbrytande, vetenskapliga undersökningar är CXWORX det perfekta passet för att få vältränade mag- och ryggmuskler

Genom dynamisk träning för mage, rumpa och rygg kommer detta program få dig att känna dig stark och välmående. Precis som de andra Les Mills-programmen levereras ny musik och koreografi var tredje månad.

Seniorpass

Seniorpassen är väl utformade efter seniorers behov och rörlighet.

Träningen är uppbyggd som ett cirkelpass med olika stationer och övningar. På varje station pågår en övning cirka en minut. Alternativa övningar finns.  En fördel är att träna i par, men individuell träning fungerar också bra.

Totalt är det cirka 15 övningar för hela kroppen, till exempel balansträning, mag-, ben-, och överkroppsstyrka med flera. Träningspasset avslutas med stretch och nedvarvning.

Passet är 60 minuter.

Soma move

Rörelseglädje med SOMA MOVE®

SOMA MOVE förenas rörelse och kunskap, en praktik grundad på teorin om att använda kroppen som helhet för att bli stark, smidig och skadefri. Du arbetar med kroppen som ditt motstånd och med underlaget som ditt redskap. Rörelserna avlöser varandra och är inte så noggranna i sin teknik och placering som de är engagerade och lustfyllda. Händer och grepp är tongivande och varje rörelse seglar på kraftfulla andetag.

SOMA MOVE® är lämplig när du vill ha en holistisk träningsform som både är atletisk och mjuk, där du får kombinera rytm, andning, närvaro, intensitet, glöd, djuriska toner, gymnastiska övningar och barfotaträning. Är du nyfiken på att lära känna dig själv och din kropp mer samt vill förbättra din kondition, styrka, explosivitet, stabilitet, rörlighet och koordination så bör du absolut testa SOMA MOVE.

Spinning – en typ av högintensiv träning

Spinning är populärt då det är enkel att utföra, och det krävs inga förkunskaper. Du tränar i grupp men du bestämmer själv hur hårt du ska pressa dig själv under träningspasset. Att många cyklar i grupp helt på egna villkor gör träningspassen roliga. När du kommer in i träningsformen kan du successivt öka såväl motstånd som intensitet i träningen och börja cykla på en högre procent av din max puls. Ett spinningspass genomförs till hög pulserande musik som peppar dig under träningen.

Ett spinning pass är vanligen anpassat för intensivträning men kan även utformas mer mot distansträning eller ren styrka i benen. Instruktören sitter oftast och cyklar framför dig, manar på och får dig att ta ut dig på max av din förmåga.

Glöm inte vattenflaska med eftersom du kommer svettas en hel del. Även en handduk kan vara bra att ha till hands. Är det första gången du cyklar så kom en stund innan så får du hjälp med inställningar på cykeln

Passen är mellan 30 - 60 minuter.

Sprint

Ta din träning till nästa nivå med ett HIIT cykelpass.

Vi använder cykeln som ett redskap för att nå din maximala kapacitet. SPRINT cykelträning ger snabba resultat. LES MILLS SPRINT™ bygger på vetenskapen om högintensiv intervallträning (HIIT). Det är en snabb och mycket hård, effektiv typ av träning. Den korta träningstiden kommer att motivera dig att utmana dina fysiska och mentala gränser. Du arbetar i flera block av intensitet där du jobbar så hårt som du bara kan och är möjligt - följt av korta perioder av vila som förbereder dig för nästa insats.

Instruktören tar dig genom en snabb uppvärmning för att förbereda dina muskler, lungor, hjärt- och kärlsystemet in i den hårda intensiva träningszonen. Du värmer upp dina muskler för att möta en explosiv serie av klättringar som utmanar din styrka och uthållighet.
Hastighet och intensitet ökar samtidigt som du jobbar mot din egen maxkapacitet. Med hjälp av en varierad kombination av sprinter och motstånd kommer du att bli starkare. Efter varje intensivt arbete får du en välförtjänt vila som förbereder dig för nästa.

Efter cirka 30 minuter avslutas det med en kort och viktig återhämtning och stretch.

tabata

TABATA är en form av intervallträning (konditionsträning) där pulsen går upp rejält

Du jobbar aktivt i 20 sekunder och vilar i 10 sekunder. Detta utförs i 4 minuter. Så en TABATA är 4 minuter lång.

Övningarna varierar mellan kondition och styrka. Du upprepar samma övning 4 eller 8 gånger. Det är du själv som väljer tempo och som bestämmer hur många repetitioner du hinner på 20 sek. Utmaningen är din och därför är detta ett pass som passar för alla.

Passet avslutas med core och nedvarvning. 

Yang Yin yoga

Ett avslappnande pass som inleds med Yang yoga och avslutas med Yin yoga.

Yang yogan fokuserar på rörelse, styrka och värme. Yin yogan är mer inåtriktad, med fokus på att hitta stillhet och avslappning. Vi stannar längre i avslappnande positioner som sträcker ut muskler och stimulerar bindväv och leder. Ett skönt pass som rensar och stärker kroppens energikanaler.